Interventii da Vinci

Interventii da Vinci® in urologie

 

Datorita sistemului de chirurgie da Vinci®, un numar din ce in ce mai mare de chirurgi din intreaga lume foloseste o noua tehnica chirurgicala pentru prostatectomie si alte interventii urologice precum:

 

 

 

Acest abord minim invaziv, prin care chirurgul utilizeaza ultimele tehnologii in domeniul roboticii si informaticii, este ideal pentru interventiile urologice delicate. Acestea includ si prostatectomia (indepartarea prostatei pentru tratarea cancerului de prostata) interventie in care organul tinta se afla intr-un spatiu ingust si este incojurat de filete nervoase ce controleaza functia urinara si sexuala. Utilizand sistemul de chirurgie da Vinci, chirurgul are un instrument ce ii permite sa pastreze intacte filetele nervoase ceea ce duce la rezultate clinice mai bune si la o recuperare mai rapida.

 

 

Cistectomia da Vinci®

Daca medicul v-a recomandat tratamentul chirurgical al cancerului de vezica urinara, puteti beneficia de un nou abord minim invaziv – cistectomia da Vinci. Cistectomia reprezinta indepartarea totala sau doar a unei portiuni din vezica urinara. Sistemul de chirurgie da Vinci utilizeaza tehnologii de ultima ora ce ii permit medicului sa realizeze o interventie mai precisa decat prin tehnica conventionala deschisa. De asemenea tehnica da Vinci ofera si alte avantaje fata de chirurgia deschisa precum:

 • durere postoperatorie mult mai redusa
 • pierdere de sange mai  redusa
 • scaderea nevoii de transfuzii
 • scaderea riscului de infectii
 • cicatrici mai mici
 • durata mai scurta de spitalizare
 • recuperare mai rapida
 • rezultate clinice mai bune in multe cazuri

 

Cistectomia da Vinci preia cele mai bune tehnici din chirurgia deschisa si le aplica intr-un abord minim invaziv asistat robotic.

Precizia si dexteritatea conferite de sistemul de chirurgie da Vinci ii permite medicului sa realizeze interventii minim invazive pentru a trata cancerul de vezica urinara.

Ca in orice tip de chirurgie aceste avantaje nu sunt garantate ele depinzand de pacient si tipul de interventie.

Daca sunteti un propus pentru cistectomie, discutati cu un specialist ce realizeza interventii da Vinci pentru cancerul de vezica urinara.

 

inapoi

 

Interventii da Vinci in afectiuni renale

Daca medicul v-a recomandat tratamentul chirurgical pentru o afectiune renala precum obstructia ureterala sau cancerul renal puteti beneficia de un nou abord minim invaziv – chirurgia da Vinci

Chirurgia da Vinci foloseste tehnologii de ultima ora pentru a-i permite medicului sa realizeze interventii mai precise decat ii permit tehnicile conventionale. Pe langa aceasta ofera si alte avantaje fata de chirurgia conventionala precum:

 • durere postoperatorie mult mai redusa
 • pierdere de sange mai  redusa
 • scaderea nevoii de transfuzii
 • scaderea riscului de infectii
 • cicatrici mai mici
 • durata mai scurta de spitalizare
 • recuperare mai rapida
 • sanse mai mari de pastrare a rinichiului in anumite cazuri de cancer
 • rezultate clinice mai bune in multe cazuri

 nefrectomia daVinci

Chirurgia da Vinci pentru afectiuni renale utilizeaza cele mai bune tehnici ale chirurgiei deschise si le aplica intr-un abord minim invaziv asistat robotic. Cu ajutorul chirurgiei da Vinci medicii pot realiza nefrectomii radicale sau partiale (indepartarea partiala sau totala a rinichiului).

Precizia si dexteritatea conferite de sistemul de chirurgie da Vinci® permit abordul minim invaziv pentru tratarea afectiunilor renale si cancerului renal.

Ca in orice tip de chirurgie aceste avantaje nu sunt garantate ele depinzand de pacient si tipul de interventie.

Daca sunteti un propus pentru chirurgie renala, discutati cu un specialist ce realizeza interventii da Vinci pentru tratarea afectiunilor renale

* In nefrectomie una dintre incizii este largita pentru scoaterea rinichiului.

 

inapoi

 

Chirurgia da Vinci® in obstructia urinara (pieloplastia)

 

Daca medicul va recomanda tratamentul chirurgical al obstructiei urinare puteti beneficia de un abord minim invaziv – chirurgia da Vinci® pentru obstructii urinare. Aceasta interventie numita pieloplastie, indeparteaza obstructia din sistemul urinar. Prin aceasta interventie medicul va reatasa portiunea sanatoasa a rinichiului la partea sanatoasa a ureterului.

Chirurgia da Vinci® foloseste tehnologii de ultima ora pentru a-i permite medicului sa realizeze interventii mai precise decat ii permit tehnicile conventionale. Pe langa aceasta ofera si alte avantaje fata de chirurgia conventionala precum:

 • durere postoperatorie mult mai redusa
 • pierdere de sange mai  redusa
 • scaderea nevoii de transfuzii
 • scaderea riscului de infectii
 • cicatrici mai mici
 • durata mai scurta de spitalizare
 • recuperare mai rapida
 • rezultate clinice mai bune in multe cazur

 

Chirurgia da Vinci utilizeaza cele mai bune tehnici ale chirurgiei deschise si le aplica intr-un abord minim invaziv asistat robotic.

Precizia si dexteritatea conferite de sistemul de chirurgie da Vinci® permit abordul minim invaziv pentru tratarea obstructiilor urinare.

Ca in orice tip de chirurgie aceste avantaje nu sunt garantate ele depinzand de pacient si tipul de interventie.

Daca sunteti un propus pentru pieloplastie, discutati cu un specialist ce realizeza interventii da Vinci® pentru tratarea obstructiilor urinare.

 inapoi

 

 

Prostatectomia da Vinci

 

Prostatectomia da Vinci este in Statele Unite, tratamentul de electie pentru cancerul de prostata localizat.

Datorita unei revolutii tehnologice chirurgii din intreaga lume va pot oferi un abord minim invaziv pentru tratarea cancerului de prostata – prostatectomia da Vinci®.


Imaginati-va interventii chirurgicale majore rfealizate prin incizii minuscule. Imaginati-va avantajele unui tratament definitiv cu sansa de a avea durere postoperatorie mult diminuata, de a sta cat mai putin in spital si de a va relua activitatile curente cat mai repede – cat si rezultate clinice mai bune.

 

 prostatectomia da Vinci

 

In tratamentul cancerului de prostata conteaza fiecare milimetru. Filete nervoase si vase de sange sunt atasate de prostata. Pentru pastrarea acestor nervi, ei trebuie separati cu grija de prostata inainte de indepartarea acesteia. Chirurgii utilizeaza imaginea, precizia si controlul conferite de sistemul de chirurgie da Vinci® pentru a indeparta prostata pastrand in acelasi timp filetele nervoase si vasele de sange.

Sub aspect oncologic, conform unor studii extinse, prostatectomia da Vinci® are rate de margini pozitive egale sau chiar mai mici de margini pozitive (margini cu celule canceroase restante) fata de alte tipuri de chirurgie..

Un alt aspect important pentru pacientii cu cancer de prostata este pastrarea continentei urinare si a functiei sexuale dupa interventia chirurgicala. Studiile arata in cazul prostatectomiei  da Vinci® o recapatare mai rapida a continentei urinare si o incidenta mai scazuta a tulburarilor de mictiune decat in cazul radioterapiei (brahiterapiei). Mai multe studii arata ca pacientii potenti inainte de interventie au avut o rata mai mare de recapatare a functiei sexuale (definita ca erectie pentru contact sexual) dupa prostatectomia da Vinci®. Discutati cu medicul despre sansele rezonabile de recapatare a functiei sexual ,despre programul de recuperare si tratamentul medicamentos.

Sistemul chirurgical nu inlocuieste chirurgul, acesta controland in fiecare moment interventia si folosindu-se de ajutorul robotului.

 

inapoi

 

Ca in cazul oricarui tip de chirurgie aceste beneficii nu pot fi garantate, rezultatele fiind unice in functie de pacient si tehnica folosita.

Deşi studiile clinice susţin eficienţa sistemului da Vinci in chirurgia minim invazivă, rezultatele pot varia. Chirurgia cu sistemul da Vinci poate fi neadecvată in unele cazuri. Consultaţi-vă cu medicul dumneavoastră în privinţa acţiunilor terapeutice, cat şi legat de riscurile şi beneficiile lor.

Vezi cum functioneaza da Vinci

Evenimente

Viziteaza pagina de evenimente