Optiuni terapeutice

Există o mulţime de afecţiuni benigne şi maligne ce pot afecta tractul gastrointestinal precum cancerul colorectal (cancerul colonului şi rectului), rectocolita ulcerohemoragică (ulcerarea ultimei părţi a intestinului gros), boala Crohn (o afecţiue inflamatorie a tractului digestiv) sau diverticuloza (dilatări ale mucoasei colonului) pot determina durere cronică cât şi alte simptome ce afectează viaţa pacientului.

Cand tratamentul medicamentos, modificarea stilului de viaţă şi alte tratamente nechirurgicale nu ameliorează simptomele, chirurgia este tratamentul universal acceptat pentru o gamă largă de afecţiuni. Dar chirurgia poate fi ceva înspăimântător, indiferent cât de comună este respectiva intervenţie. Dacă medicul vă recomandă tratamentul chirurgical, veţi fi interesat să aflaţi mai multe despre opţiunile chirurgicale şi despre medicul şi spitalul ce pot efectua intervenţia chirurgicală potrivită pentru dumneavoastră.

 

Chirurgia deschisa

 

Desi tratamentul chirurgical este cel mai eficient in numeroase afectiuni abdominale, chirurgia traditionala deschisa ce implica incizii mari are dezavantajele ei – durere, trauma, durata mare de recuperare, risc mare de infectie. 

 

Chirurgia minim invazivă

 

Din fericire, există opţiuni mai puţin invazive pentru mulţi pacienţi ce trebuie să urmeze un tratament chirurgical. Cea mai comună dintre acestea este laparoscopia convenţională, în care se fac incizii mici pentru a introduce instrumente sub formă de tije. Deşi laparoscopia este eficientă pentru multe intervenţii de rutină, utilizarea ei este limitată în cazul intervenţiilor sau situaţiilor anatomice complexe.

Ca si in cazul celorlalte tehnici chirurgicale, aceste beneficii nu pot fi garantate, deoarece rezultatele chirurgicale depind de pacient si de interventie. Desi chirurgia da Vinci este considerata sigura si eficienta, ea poate fi nepotrivita pentru anumite persoane. De fiecare data intrebati-va medicul in legatura cu toate optiunile terapeutice, cat si despre riscurile si beneficiile lor.

Vezi cum functioneaza da Vinci

Evenimente

Viziteaza pagina de evenimente