Urologie

 man-boy 

Cînd tratamentul medicamentos sau alte tratamente nechirurgicale nu sunt disponible sau nu pot ameliora simptomele se recomandă tratamentul chirurgical în multe situaţii ce afectează sistemul reproducător masculin şi sistemul urinar. Aceste afecţiuni includ printre altele cancerul de prostata, obstrucţia joncţiunii pieloureterale, cancerul de rinichi şi de vezică urinară şi refluxul vezicoureteral.

Din fericire exista si optiuni mai putin invazive în urologie. Cea mai comună este laparoscopia, ce foloseşte incizii mici. Laparoscopia poate fi foarte eficientă în intervenţii de rutină , dar limitele acetei tehnologii împiedică utilizarea ei în intervenţii urologice mai complexe.

Un nou tip de chirurgie, sistemul de chirurgie da Vinci, este folosit de un număr în creştere de chirurgi pentru prostatectomie şi alte intervenţii chirurgicale. Este o aborbare minim invazivă, folosind ultimele tehnologii robotice şi este ideal pentru chirurgia urologică. Acestea includ prostatectomia, intervenţie în care zona ţintă nu este doar localizată într-un spaţiu strâmt, dar şi înconjurată de nervi ce influenţează controlul urinar şi dinamica sexuală. Folosind sistemul da Vinci chirurgul are un instrument mai bun pentru a proteja aceste filete nervoase delicate.Aceasta poate îmbunătăţii recuperarea şi rezultatele clinice prin avataje precum:

  • durere mult diminuată
  • pierdere mult mai mică de sânge
  • mai puţine complicaţii
  • cicatrici mai mici
  • durată mai redusă de spitalizare
  • revenire mai rapidă la activităţile curente

Ca şi în cazul oricărui tip de intervenţie chirurgicală, aceste beneficii nu pot fi garantate, intervenţia chirurgicală fiind unică pentru fiecare caz în parte. Sistemul da Vinci este considerat sigur şi eficient, dar nu este adecvat oricărui caz. Discutaţi cu medicul dumneavoastră despre opţiunile terapeutice, cât şi despre beneficii şi riscuri.

 

 

Deşi studiile clinice susţin eficienţa sistemului da Vinci in chirurgia minim invazivă, rezultatele pot varia. Chirurgia cu sistemul da Vinci poate fi neadecvată in unele cazuri. Consultaţi-vă cu medicul dumneavoastră în privinţa acţiunilor terapeutice, cat şi legat de riscurile şi beneficiile lor.

Vezi cum functioneaza da Vinci

Evenimente

Viziteaza pagina de evenimente