Interventii da Vinci

 

Bypass gastric

Afectiuni colorectale

 

 

Bypass gastric da Vinci®

 

Daca medicul dumneavoastra va recomanda efectuarea unei interventii chirurgicale pentru controlul greutatii, puteti fi un candidat pentru interventia de bypass gastric daVinci, potential cea mai eficienta si mai putin invaziva optiune pentru tratamentul chirurgical al obezitatii. Bypass-ul gastric daVinci la permite chirurgilor sa asigure tratamentul standard de aur1 folosind doar cateva mici incizii.

 

 bypass gastric da Vinci

 

 

 

 

 

 

Bypass-ul gastric da Vinci ofera mai multe beneficii fata de chirurgia abdominala deschisa printre care: 

 • durere semnificativ mai redusa
 • pierdere de sange mai mica
 • mai putine complicatii
 • cicatrici mai mici
 • durata de spitalizare mai redusa 
 • revenire mai rapida la activitatile curente

Pe langa acestea, bypass-ul gastric da Vinci ofera potential rezultate mai bune decat abordarea laparoscopica. Aceasta se datoreaza facilitatilor oferite de sistemul da Vinci imagine de neegalat, dexteritate, control si ergonomie necesare aceastei interventii solicitante tehnic. Sistemul da Vinci le permite chirurgilor sa opereze pacienti cu IMC mai mare, ceea ce duce la scurtarea duratei interventiei chirurgicale si scaderea riscului de aparitie a complicatiilor serioase datorita imaginii superioare si instrumentelor utilizate. 2

Ca si in cazul celorlalte tehnici chirurgicale, aceste beneficii nu pot fi garantate, deoarece rezultatele chirurgicale depind de pacient si de interventie. Desi bypas-ul gastric da Vinci este considerat sigur si eficient, el poate fi nepotrivit pentru anumite persoane. De fiecare data intrebati-va medicul in legatura cu toate optiunile terapeutice, cat si despre riscurile si beneficiile lor.

 

1. Johnson W, Demaria E. Surgical Treatment of Obesity. Curr Treat Options Gastroenterol. 2006 Apr;9(2):167-74.
2. Jacobsen G, Berger R, Horgan S. The Role of Robotic Surgery in Morbid Obesity. J Laparoendosc Adv Surg Tech A. 2003 Aug;13(4):279-83. Review.

 

inapoi

 

 

Chirurgia da Vinci in afectiunile colorectale

Daca vi s-a spus ca aveti nevoie de o interventie chirurgicala pentru o afectiune colorectala, consultati-va medicul pentru a afla daca sunteti un candidat pentru o interventie minim invaziva eficienta - chirurgia da Vinci pentru cancer colorectal si afectiuni benigne.

Chirurgia da Vinci foloseste tehnologia de ultima ora pentru a-i ajut pe medici sa realizeze interventii mai precise decat le permit instrumentele traditionale.

Pentru cei mai multi pacienti, chirurgia da Vinci ofera mai multe beneficii fata de chirurgia deschisa:

 • rezultate clinice mai bune in controlul cancerului in multe cazuri 1
 • reluarea mai rapida a tranzitului intestinal 1
 • intoarcerea mai rapida la un regim normal 1
 • durere semnificativ mai redusa
 • pierdere de sange mai redusa
 • risc mai mic de infectare a plagilor
 • durata mai redusa de spitalizare 1
 • durata mai scurta de recuperare 1

Aceasta interventie se realizeaza folosind sistemul de chirurgie da Vinci, o platforma chirurgicala inovatoare ce le permite chirurgilor sa opereze cu o precizie, dexteritate si control de neegalat. Prin depasirea limitelor chirurgiei traditionale deschise sau laparoscopice, sistemul da Vinci revolutioneaza chirurgia colorectala. Cititi despre modul in care sistemul da Vinci le permite chirurgilor sa realizeze cele mai precise interventii colorectale minim invazive posibile in prezent.

 

1. Hellan M, Anderson C, Blenhom JD, Paz B, Pigazzi A. Short-Term Outcomes After Robotic-Assisted Total Mesorectal Excision for Rectal Cancer. Annals of Surgical Oncology. 200710;1245

 

inapoi

 

Ca si in cazul celorlalte tehnici chirurgicale, aceste beneficii nu pot fi garantate, deoarece rezultatele chirurgicale depind de pacient si de interventie. Desi chirurgia da Vinci este considerata sigura si eficienta, ea poate fi nepotrivita pentru anumite persoane. De fiecare data intrebati-va medicul in legatura cu toate optiunile terapeutice, cat si despre riscurile si beneficiile lor.

Vezi cum functioneaza da Vinci

Evenimente

Viziteaza pagina de evenimente