Caracteristici

 

 

Sistemul Chirurgical da Vinci este singura tehnologie disponibila, ce confera chirurgului precizia, dexteritatea si controlul chirurgiei deschise, folosind incizii de doar 1-2cm.

 

Sistemul da Vinci este compus din consola chirurgului proiectata ergonomic, cartul pacientului cu trei sau patru brate robotice, un sistem video de inalta performanta si din instrumentele articulate  EndoWrist.

Chirurgul opereaza stand confortabil la consola da Vinci, urmarind imaginea tridimensionala, marita, a interiorului corpului. Pentru a opera, el foloseste manipulatoarele ce functioneaza ca niste pense.

 

Dupa cum manevreaza chirurgul manipulatoarele, Sistemul da Vinci raspunde in timp real semnalelor primite de la consola, transmitand miscarile mainilor, articulatiei pumnului si degetelor acestuia, in miscari precise ale instrumentelor miniaturizate de la cartul aflat langa pacient.

 

Cartul pacientului poate sustine pana la trei instrumente EndoWrist si o camera 3D. Pentru a avea acces la tinta anatomica, chirurgul introduce in corp instrumentele EndoWrist prin incizii de 1-2 cm. O gama larga de instrumente sunt disponibile pentru a-l ajuta pe chirurg sa efectueze anumite manevre chirurgicale cu precizie si control.Desi studiile clinice sustin eficienta sistemului da Vinci cand este utilizat In chirurgia minim invaziva, rezultatele individuale pot varia. Chirurgia cu ajutorul sistemului da Vinci poate fi nepotrvita pentru anumite cazuri. Discutati cu medicul dumneavoastra despre optiunile terapeutice cit si despre riscurile si benficiile pe care la implica.

Vezi cum functioneaza da Vinci

Evenimente

Viziteaza pagina de evenimente