Ginecologie

 

 gyn

 

Cand tratamentul medicamentos si procedurile non invazive nu pot ameliora simptomatologia, chirurgia ramane tratamentul acceptat ca cel mai eficient pentru un mare numar de afectiuni ginecologice. Acestea includ, dar nu se limiteaza la cancerul uterin si de col, fibroamele uterine, endometrioza, prolapsul uterin, si menoragia.

Chirurgia ginecologica deschisa, ce utilizeaza o incizie mare pentru a avea acces la uter si organele adiacente, a fost pentru multi ani abordarea standard pentru multe interventii ginecologice. Cu toate acestea chirurgia deschisa poate determina durere importanta, recuperare indelungata si un potential risc de lezare a organelor si nervilor invecinati. In cazul femeilor ce vor fi supuse unei interventii ginecologice, perioada de durere, discomfort si abtinerea de la activitatile curente ce urmeaza in general chirurgiei deschise poate determina, justificabil, o importanta stare de anxiette.

Din fericire, exista si optiuni mai putin invazive. Anumite interventii ginecologice ii permit chirurglui accesul la anatomia tinta prin abord transvaginal, ce poate sa nu necesite o incizie externa. Dar pentru histerectomiile complexe si alte interventii ginecologice, chirurgia asistata robotic cu ajutorul sistemului de chirurgie da Vinci poate fi cea mai eficienta si mai putin invaziva optiune terapeutica. Folosind sistemul de chirurgie da Vinci, prin incizii mici de 1 - 2 cm, chirurgul poate opera cu mare precizie si control, reducand durerea si riscul asociate inciziilor mari si crescand speranta unor rezultate clinice mai bune si unei recuperari mai rapide.

 

Ca si in cazul celorlalte tehnici chirurgicale, aceste beneficii nu pot fi garantate, deoarece rezultatele chirurgicale de pind de pacient si de interventie. Desi chirurgia da Vinci este considerata sigura si eficienta, ea poate fi nepotrivita pentru anumite persoane. De fiecare data intrebati-va medicul in legatura cu toate optiunile terapeutice, cat si despre riscurile si beneficiile lor.

Vezi cum functioneaza da Vinci

Evenimente

Viziteaza pagina de evenimente