Siguranta

Cand trebuie sa aleaga optiunea terapeutica, multi pacienti isi fac probleme legate de siguranta. Concret, pacientii intreaba daca, chirurgia da Vinci este la fel de sigura precum metodele traditionale.

 

De fapt, Sistemul Chirurgical da Vinci a fost folosit cu succes in sute de mii de interventii minim invazive in intreaga lume. In plus, sistemul da Vinci ofera mai multe caracteristici de siguranta redundante, astfel incat cea mai eficienta, mai putin invaziva abordare chirurgicala devine la fel de sigura precum metodele chirurgicale traditionale.

In primul rand, sistemul da Vinci nu poate fi programat si nici nu poate lua singur decizii. Sistemul necesita ca fiecare manevra sa fie efectuata sub controlul direct al chirurgului.

 

Cu sistemul da Vinci, ca si in cazul metodelor traditionale, sunteti in grija a doi factori cu pregatire medicala: chirurgul si echipa sa. Chirurgul are nevoie de cel putin un asistent aflat langa pacient in timpul interventiei. Acesta ajuta la schimbarea instrumentelor, oferindu-i chirurgului instrumentul optim pentru fiecare pas al interventiei.

 

Chirurgul opereaza la o distanta de cativa metri de pacient. Pe masura ce chirurgul manevreaza manipulatoarele, sistemul da Vinci reduce la scara, filtreaza si traduce miscarile lui in miscari precise ale instrumentelor miniaturizate de pe cartul aflat langa pacient. Filtrarea tremorului reduce miscarile involuntare, astfel instrumentele da Vinci se misca mai precis decat mana omului.

 

Deoarece cartul pacientului, prin cele trei sau patru brate sustine si repozitioneaza instrumentele si camera video - si intrucat chirurgul opereaza stand pe scaun- acesta va obosi mult mai putin in timpul operatiei.

 

Pe parcursul operatiei sistemul da Vinci va efectua milioane de verificari de siguranta. Sistemul este proiectat sa fie protejat de erori, ceea ce inseamna ca in cazul unei caderi de tensiune sau in cazul unei erori la autotestele efectuate, sistemul se va opri in siguranta, permitandu-i chirurgului sa pastreze controlul asupra operatiei.

Vezi cum functioneaza da Vinci

Evenimente

Viziteaza pagina de evenimente