Informatii pentru siguranta utilizarii

Informatii pentru siguranta utilizarii

 

Informatiile de pe acest site nu se vor a fi un inlocuitor al unei discutii amanuntite cu medicul dumneavoastra despre utilizarea chirurgiei da Vinci in cazul dumneavoastra. Exista riscuri asociate oricarei interventii chirurgicale si rezultatele individuale variaza. Chirurgia cu ajutorul sistemului da Vinci este posibil sa nu fie adecvata oricarui caz. Daca sunteti pacient discutati cu un medic familiarizat cu sistemul de chirurgie da Vinci despre optiunile terapeutice adecvate situatiei dumneavoastra.

 

Indicatii de utilizare

Sistemul de chirurgie da Vinci este indicat pentru asistenta in interventiile minim invazive urologice, de chirurgie generala laparoscopica, laparoscopia ginecologica, chirurgie toracica non cardiovasculara si cardiotomie asistata toracoscopic. Sistemul poate fi folosit cu o incizie auxiliara si pentru revascularizarea cardiaca in anumite situatii. Sistemul este realizat pentru a fi utilizat de medici pregatiti pentru lucrul in mediul unei sali de operatii conforme specificatiilor din intructiunile de utilizare.

 

Contraindicatii de utilizare

Oricare si toti factorii ce ar face nerecomandabila utilizarea instrumentelor si tehnicilor minim invazive conventionale se aplica si in cazul chirurgiei da Vinci. Contraindicatiile generale pentru chirurgia minim invaziva includ diateze hemoragice, interventii chirurgicale in atecedente, sarcina si afectiunile cardiorespiratorii grave.

 

Alternative terapeutice

Desi sistemul de chirurgie da Vinci este considerat sigur si eficient, el poate fi inadecvat unor cazuri, circumstantele individuale putand contraindica chirurgia minim invaziva sau sugera alte optiuni terapeutice. De fiecare data discutati cu medicul despre toate optiunile terapeutice potrivite situatiei dumneavoastra cat si despre riscurile si beneficiile lor. Daca aveti intrebari despre sistemul de chirurgie da Vinci sau despre o interventie da Vinci, discutati cu un medic familiarizat cu sistemul.

 

Conversia la o tehnica non minim invaziva

Dificultatile ce tin de mediu sau instrumente pot face indisponibil sistemul da Vinci si pot face necesara conversia la un abord alternativ. Discutati cu medicul despre riscul unor astfel de conversii.

 

Pregatirea chirurgilor

Sistemul chirurgical da Vinci trebuie sa fie utilizat doar de chirurgi ce au capatat abilitati de robotica necesare realizarii fiecarei proceduri si care au urmat cursurile necesare utilizarii sistemului de chirurgie da Vinci. Instruirea asigurata de Intuitive Surgical se limiteaza la informatii legate de utilizarea sistemului de chirurgie da Vinci si nu inlocuieste pregatirea medicala si experienta necesara chirurgiei.

Intuitive Surgical nu are raspundere legata de pregatirea sau licenta medicilor din lista acestui site. Incurajam pacientii sa verifice pregatirea si experienta chirurgilor prin consultarea organizatiilor profesionale din care acestia fac parte.

 

Derobare medicala

Aceste pagini nu ofera sfaturi medicale sau instruire medicala in legatura cu utilizarea produselor furnizate de Intuitive sau de partenerii sai. Informatiile nu trebuie folosite in scop diagnostic sau terapeutic.

Daca sunteti medic, contactati Intuitive Surgical pentru mai multe informatii despre instruirea in utilizarea sistemului. Chirurgii sau alte persoane ce doresc sa utilizeze chirurgia asistata robotic trebuie sa faca acest lucru doar daca au pregatirea medicala necesara si autorizatiile necesare cat si pregatirea solicitata de ghidurile profesionale ale spitalului, institutiei sau societatii - inclusiv instruirea in utilizarea sistemului de chirurgie da Vinci.

 

Deşi studiile clinice susţin eficienţa sistemului da Vinci in chirurgia minim invazivă, rezultatele pot varia. Chirurgia cu sistemul da Vinci poate fi neadecvată in unele cazuri. Consultaţi-vă cu medicul dumneavoastră în privinţa acţiunilor terapeutice, cat şi legat de riscurile şi beneficiile lor.

 

Vezi cum functioneaza da Vinci

Evenimente

Viziteaza pagina de evenimente